Τι σημαίνει η ενεργειακή κλάση στις ηλεκτρικές συσκευές

Έχετε δει ποτέ την ένδειξη A +++ στην ετικέτα μιας συσκευής και αναρωτηθήκατε τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, αν έχετε αυτή την απορία, δεν είστε οι μόνοι. Σε αυτό το άρθρο από την εταιρεία Ηλεκτρολόγος Αθήνα 24 ώρες αναλύουμε τι σημαίνει η ενεργειακή κλάση A+++ μιας ηλεκτρικής συσκευής και τι να προσέξετε όταν αγοράζετε νέες συσκευές, καθώς η ενεργειακή κλάση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τους καταναλωτές όταν αγοράζουν μια νέα συσκευή.

Η ενεργειακή κλάση βρίσκεται στην ετικέτα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας μιας ηλεκτρικής συσκευής, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να αποφασίσουν ποιο μοντέλο είναι καλύτερο να αγοράσουν, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρολόγου. Οι ενεργειακές ετικέτες αποτελούν επί του παρόντος νομική απαίτηση σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Αυτές οι πληροφορίες απαιτούνται για τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές με ηλεκτρικό ρεύμα (φούρνοι, πλυντήρια, ψυγεία, πλυντήρια πιάτων, τηλεοράσεις κ.λπ.) και πρέπει επίσης να αναφέρονται από τους πωλητές για συσκευές που αγοράζονται στο Internet.

Ενεργειακές κλάσεις ηλεκτρικών συσκευών

Οι ενεργειακές κλάσεις χωρίζονται σε 7 επίπεδα, οι τιμές των οποίων εκφράζονται ως γράμματα από το Α+++ έως το G. Αυτό φαίνεται στην ετικέτα με τη χρήση χρωμάτων στα βέλη, όπου το πράσινο αντιπροσωπεύει τη μέγιστη απόδοση, ενώ το κόκκινο δείχνει το χειρότερο επίπεδο απόδοσης. Ένας ηλεκτρολόγος της εταιρείας μας μπορεί να σας εξηγήσει τα πάντα γύρω από τις ενργειακές κλάσεις.

Οι ενεργειακές κλάσεις που προσφέρουν την καλύτερη εξοικονόμηση είναι οι κλάσεις A +++, A ++ και A +, αλλά δεν μπορούν όλες οι συσκευές όπως για παράδειγμα οι φούρνοι να επιτύχουν την κατηγορία A +++ για τεχνικούς λόγους. Στην κατηγορία Α όσον αφορά στην ενεργειακή κλάση υπάρχει μια περαιτέρω ταξινόμηση που δείχνει επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας που πραγματοποιείται από μια συσκευή Α +++ σε σύγκριση με άλλες συσκευές της ίδιας κλάσης.

Για να επιλέξετε την ενεργειακά αποδοτικότερη συσκευή για το σπίτι σας, είτε πρόκειται για πλυντήριο πιάτων είτε για έναν νέο φούρνο, πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά την ενεργειακή ετικέτα και να συμβουλευτείτε έναν ηλεκτρολόγο Αθήνα. Διαβάστε προσεκτικά τα επίπεδα κατανάλωσης που παρουσιάζονται και συσχετίστε τα με το κόστος αγοράς. Να θυμάστε ότι η αγορά του τελευταίου μοντέλου με υψηλή ενεργειακή απόδοση μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Οι ετικέτες ενεργειακής απόδοσης υποδεικνύουν την ενεργειακή απόδοση της εν λόγω συσκευής. Οι συσκευές που είναι ενεργειακά αποδοτικές χρησιμοποιούν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια για να επιτύχουν το ίδιο επίπεδο απόδοσης με παρόμοια μοντέλα με το ίδιο μέγεθος ή χωρητικότητα. Όσο πιο ενεργειακά αποδοτικό είναι ένα μοντέλο, τόσο λιγότερη ενέργεια θα χρησιμοποιήσει και τόσο λιγότερο θα σας κοστίσει να τρέξετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή του σωστού προϊόντος, δηλαδή με υψηλή ενεργειακή απόδοση, θα σας εξοικονομήσει χρήματα στους λογαριασμούς ρεύματος, πέρα από το γεγονός ότι είναι πιο φιλικές για το περιβάλλον.

Οι αξιολογήσεις στις ετικέτες ενεργειακής απόδοσης από A +++ έως G (A +++ είναι οι καλύτερες, G είναι οι λιγότερο αποδοτικές), καθορίζονται από την ΕΕ για κάθε τύπο συσκευής μέσω διάφορων δοκιμών και κριτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι οι ενεργειακές κλάσεις μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους όσον αφορά σε έναν τύπο ηλεκτρικής συσκευής. Με λίγα λόγια, οι συσκευές με υψηλή ενεργειακή κλάση έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί για να κάνουν την καθημερινότητα σας και τον κόσμο γύρω σας καλύτερο. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι σημαίνουν οι ετικέτες ενεργειακής απόδοσης για τις βασικότερες συσκευές που έχετε στο σπίτι σας.

Ψυγείο και καταψύκτης

Τα ψυγεία και οι καταψύκτες λειτουργούν συνεχώς, καθιστώντας τους τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή ενέργειας στο σπίτι μετά από τη θέρμανση. Τα ποσοστά χρήσης ενέργειας ποικίλλουν από σπίτι σε σπίτι.. Γι ‘αυτό από το 2012 σύμφωνα με απόφαση της Ε.Ε, όλες οι νέες συσκευές ψύξης πρέπει να έχουν ενεργειακή κλάση A + ή υψηλότερη. Αυτό διασφαλίζει ότι όλα τα νέα προϊόντα πληρούν τις οδηγίες ενεργειακής απόδοσης της ΕΕ. Οτιδήποτε πέφτει κάτω από την βαθμολογία A + δεν μπορεί να πουληθεί πλέον.

Η κατανάλωση ενέργειας ψυγείων και καταψυκτών υπολογίζεται με βάση την απόδοση που σχετίζεται με το μέγεθος της συσκευής. Αυτό επιλύεται μέσω δοκιμών που έχουν σχεδιαστεί για να προσομοιώνουν πώς θα χρησιμοποιηθεί η συσκευή. Η εξωτερική θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της δοκιμής ρυθμίζεται στους 25 ° C και η συσκευή γεμίζει κατά το ήμισυ με προϊόντα ενώ μετράται η ενεργειακή κλάση.

Φυσικά, εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι το ψυγείο σας είναι όσο το δυνατόν πιο ενεργειακά αποδοτικό, η θέση του είναι σημαντική. Η τοποθέτησή του σε μια περιοχή όπου υπάρχει ηλιακό φως, για παράδειγμα, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το ψυγείο σας να εργάζεται πολύ σκληρά για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του. Έτσι, η ενεργειακή απόδοση του ψυγείου σας θα μειωθεί. Στην εγκατάσταση και στην τοποθέτηση του νέου σας ψυγείου μπορεί να βοηθήσει ένας ηλεκτρολόγος Αθήνα.

Για να διασφαλίσετε ότι αποδίδουν με τον καλύτερο δυνατό ενεργειακά αποδοτικό τρόπο, πολλά καινούργια ψυγεία και καταψύκτες έχουν σχεδιαστεί με την τεχνολογία No Frost. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει συσσώρευση πάγου στο εσωτερικό, οπότε ο καταψύκτης λειτουργεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Οι βαθμολογίες ενεργειακής απόδοσης A+++ διασφαλίζουν ότι θα εξοικονομήσετε έως και 40% στους λογαριασμούς ρεύματος σε σύγκριση με τα προϊόντα με βαθμολογία Α.

ti-simeni-energeiaki-klasi-syskeves

Πλυντήριο ρούχων

Όπως με τα ψυγεία και τους καταψύκτες, τα πλυντήρια σήμερα βαθμολογούνται για την ενεργειακή κλάση μεταξύ A +++ και G . Οι βαθμολογίες του πλυντηρίου υπολογίζονται εξετάζοντας προσεκτικά το ρεύμα που χρησιμοποιείται από το πλυντήριο ρούχων τόσο στους 40 ° C όσο και στους 60 ° C. Υπολογίζεται ότι περίπου το 80-90% της ενέργειας που χρησιμοποιείται από ένα τυπικό πλυντήριο χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού. Είναι αυτονόητο ότι τα παλαιότερα πλυντήρια χρησιμοποιούν συνήθως περισσότερο νερό και ενέργεια. Ένας ηλεκτρολόγος μπορεί να σας λύσει κάθε απορία για το νέο σας πλυντήριο και την ενεργειακή κλάση.

Τα νέα ενεργειακά αποδοτικά πλυντήρια έχουν βαθμολογία A +++, που σημαίνει ότι είναι από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά στην αγορά. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό χάρη στην νέα τεχνολογία που έχουν τα πλυντήρια, ώστε να επιλέγεται αυτόματα το κατάλληλο πλύσιμο για την ποσότητα των ρούχων στον κάδο του πλυντηρίου. Η μεγάλη χωρητικότητα των νέων μοντέλων πλυντηρίων σας επιτρέπει επίσης να χωράτε περισσότερα ρούχα σε κάθε πλύσιμο. Αυτό μειώνει τις φορές που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο ρούχων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και σας εξοικονομεί χρήματα τόσο στους λογαριασμούς του ρεύματος όσο και στους λογαριασμούς του νερού.

Πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων, μια συσκευή που μάλλον χρησιμοποιείτε καθημερινά στο σπίτι σας, κατατάσσεται ενεργειακά με την ίδια λογική που αναφέρθηκε παραπάνω. Βαθμολογούνται μεταξύ A +++ και G με βάση την ενεργειακή τους απόδοση. Η ενεργειακή απόδοση στα πλυντήρια πιάτων υπολογίζεται μετρώντας την ποσότητα ρεύματος που χρησιμοποιείται όταν τα σκεύη πλένονται στον τυπικό κύκλο. Δοκιμάζονται επίσης οι κύκλοι ξεπλύματος και στεγνώματος.

Όχι μόνο η ετικέτα ενεργειακής απόδοσης θα σας παρέχει την αξιολόγηση της συσκευής, αλλά και άλλες σημαντικές πληροφορίες όπως η εταιρεία που διέθεσε το πλυντήριο πιάτων στην αγορά, το μοντέλο του μηχανήματος, την ετήσια κατανάλωση ενέργειας σε kWh, τη μέση ετήσια κατανάλωση νερού, η χωρητικότητα του πλυντηρίου και το επίπεδο ηχητικής ισχύος.

Τα καινούργια πλυντήρια πιάτων ενεργειακής κλάσης A+++ μπορούν να πλύνουν τα σκεύη από ένα πλήρες οικογενειακό γεύμα χρησιμοποιώντας μόνο έξι λίτρα νερού που είναι η χαμηλότερη κατανάλωση νερού στην αγορά. Ρίξτε μια ματιά στον τρόπο συσκευασίας του πλυντηρίου πιάτων σας για περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτό σας εξοικονομεί από το να πρέπει να κάνετε δύο ξεχωριστά φορτία και στη συνέχεια να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας.

Η λήψη έξυπνων αποφάσεων σχετικά με την αγορά των ηλεκτρικών συσκευών για το σπίτι σας μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση και να χρειάζεται έρευνα και χρόνο, αλλά με την κατανόηση των ετικετών ενεργειακής κλάσης και της ενεργειακής κλάσης κάθε συσκευής, μπορείτε να ελέγχετε τη χρήση του ρεύματος χωρίς πολλά έξοδα και χωρίς να θυσιάζετε τις ανέσεις που χρειάζεστε στην καθημερινότητα σας. Η εταιρεία μας Ηλεκτρολόγος Αθήνα 24 ώρες μπορεί να σας βοηθήσει στην σωστή επιλογή μιας ηλεκτρικής συσκευής. Καλέστε μας και ζητήστε μια προσφορά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares